Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin ev sahipliği yaptığı Fashion Film Fest Istanbul etkinliğinde birbirinden başarılı ve rengarenk moda filmleri seyirciyle buluştu. Çok keyif aldığım bu etkinlikte gördüklerim bana kalsın istemedim. Gittiğim günden beri festivalda görüp beğendiğim filmlere yer vermek istiyordum ama fırsat bulup da yazamamıştım, ara ara derledim. Geç olsun güç olmasın diyerek paylaşıyorum. (Sıralama rastgeledir.)
İzlemesi baya uzun sürecek ve başladığınızda muhtemelen bitirmeden bırakmayacağınız için çayınızı kahvenizi falan alın şimdiden, sonra vakit nasıl geçti diye söylenebilirsiniz bana. :)
Ritter Bitter – Airless
Corridor – Ilgın Erdem
Zorlu’nun metrobüs yolu değil mi o? :)
Basak Tan – EGO
Good Morning Pallas Athena
Ödüle layık görülen, benim de favorilerimden biri olan film.
Bahar Korcan – His3
Bahar Hanım, daha ortada moda filmi diye bir kavram doğru dürüst yokken bu filmi çekmiş, hikayesini ve dahasını anlattı festivalde.
Inferno – Cigdem Akin
Pelin Kacar – Kein Produkt
Mehry Mu – Bora Tarhan
Dj Sky – Revenge
Açık konuşmak gerekirse projeksiyon kullanımı dışında pek sevdiğimi söylememem ama müzik için paylaşıyorum bunu da.
Cansu Boguscu – Synesthesia
What is Real? – Ece Ozalp
Breaking Rules – Bibi Lou, Cictor Claramunt
Don’t / Chulius & The Filarmónicos
Dorhout Mees
High Tide – Albert Moya
Imemoi – Autumn Winter
III. Maqam Nihavent
The Coup
Tribe
Bu filmin kafasını çok sevdim.
Tarik Malak – MCM
Çok iyi değil mi ama?
G. a Fragrance – Nasengold
Voluptuous
Silver Girl
Shoot Me Fashion – The Birth
Festival boyunca birkaç kez gösterildi, herkes beğendi herhalde. Festival tanıtımında da vardı buradan bir kare, ilgi çekici bir çalışma.
Sopopular
Landscapes – Tim Labenda
Bu festival de böyle sonlandı (benim için). Önümüzdeki festivali iple çekiyorum desem abartmış olmam herhalde. Çok sıkı Vimeo takipçisiyseniz bu moda filmlerinin bir kısmına daha önce rastlamışsınızdır mutlaka, değilseniz seneye izleyeceklerimize de şimdiden rastlamanız mümkün. Bu tüyoyu da verdikten sonra yazımı sonlandırabilirim artık.
Vakit ayırdığınız için kendinize teşekkür etmeyi unutmayın, sizce de fevkalade vizyonlanmadık mı hep beraber? ;)