iPhone X ekranındaki “hayalet dokunuş” problemini hafife almayın, Apple’a başvurun

21 Aralık 2019
Teknoloji

Ghost touching denen bir ekran hatası var. Ekrana dokunmadığınızda kendiliğinden bir yerlere dokunulmuş gibi davranıyorsa ya da yanlış yerlere dokunuyorsa, hayalet dokunma deniyor.

Son dönemde, 2017’nin sonundan beri kullandığım iPhone X’in ekranı arada bir kendiliğinden hareket etmeye başlayınca önce ciddiye almamıştım ama sonuncu hayalet dokunma hadisesini yaşadıktan sonra merakımdan bir aratayım dedim (bu tanımdan da haberim yoktu). Meğer kronik bir sorunmuş bu ve Apple, bir değişim programı başlatmış bununla alakalı.

Hatanın bir örnek kaydı:

Programın adı: “Touch Sorunlarına Yönelik iPhone X için Ekran Modülü Değiştirme Programı

Apple’ın konu ile ilgili açıklaması şöyle:

Apple, ekran modülündeki bir bileşenin arızalanması nedeniyle bazı iPhone X ekranlarında Touch sorunları yaşanabileceğini belirledi. Etkilenen aygıtlar aşağıdaki davranışları gösterebilir:

  • Ekran veya ekranın bir bölümü dokunmaya tepki vermiyor ya da zaman zaman tepki veriyor
  • Ekran dokunulmadığı halde tepki veriyor

Apple veya bir Apple Yetkili Servis Sağlayıcısı, uygun aygıtlardaki ekran modülünü ücretsiz olarak değiştirecektir.

Bu program, yalnızca söz konusu iPhone modeli için geçerlidir.

Bu program etkilenen iPhone X aygıtlarını kapsar ve birimin ilk perakende satış tarihinden sonraki 3 yıl boyunca geçerlidir.

Diğer ayrıntılar için Apple’ın sitesine gözatın.

Ben geçen hafta telefonun randevusu dolmuş olsa bile Genius Bar’dan garanti dışı rastgele bir şey seçerek randevu alıp gittim ve aynı gün birkaç saat içinde ekranı değiştirip cihazı akşamına teslim ettiler.

Bu hata ile karşılaştıysanız bir an önce Apple ile irtibata geçip gerekli modül değişimini yaptırın derim.

21.12.19 tarihinde blog.numancebi.com adresinde yayımlanmış olan "iPhone X ekranındaki “hayalet dokunuş” problemini hafife almayın, Apple’a başvurun" başlıklı bu yazı izinsiz kopyalanamaz, kaynak belirtilmeksizin alıntılanamaz. Gerektiği durumda lütfen e-posta ile izin isteyiniz. Hassasiyetiniz icin teşekkür ederim. Web ve uygulama arayüz tasarımı, UX danışmanlığı veya başka bir tasarımsal ihtiyacınız varsa kişisel siteme göz atın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.