Aşağıdaki ekrana yaklaşık 1 dakika baktıktan sonra kenarda bir vlog açıktı, ona kaydı gözüm, izlerken bir yandan da buranın yüklenmesini bekledim. İnternetim yavaştır herhalde içerik o sebeple gelmedi henüz diye çok da kafa yormadım. En az 3 dakika kadar bekledikten sonra jeton düştü, meğer sayfanın tasarımı buymuş.
Öncelikle “Empty State” nedir?
Empty state, yani güzel Türkçemizle “boş durum” bir arayüzde (mobil uygulama, web sayfası veya farklı bir ortam olabilir) içerik olmadığı hallerde görünecek uyarılar diye genelleyebiliriz kısaca.
[UI/UX] Tasarımcılar neden Empty State’i önemsemelidir?
Çünkü kullanıcıyı afallatmak, neye uğradığını şaşırtmak, kafasını karıştırmak istemeyeceğimiz sonuçlar doğurabilir. Ürünümüze ve bize küsebilirler. 2-3 dakika beklemek yerine orada boş ekranı gördüğümde hemen orta yerde küçük bir simge veya metin ile beklemem gereken bir şey olmadığı bana anlatılmış olsaydı -bu örnekte- DoubleClick for Publishers ürünü bir kullanıcı olarak benim gözümde daha “iyi bir ürün” imajı yaratacaktı ya da en kötü ihtimalle olumsuz bir izlenim bırakmamış olacaktı.
Sürüyle yaratıcı Empty State örneği: Dribbble