Empty State’in Hayatımızdaki Yeri ve Önemi

5 Şubat 2016
Tasarım

Aşağıdaki ekrana yaklaşık 1 dakika baktıktan sonra kenarda bir vlog açıktı, ona kaydı gözüm, izlerken bir yandan da buranın yüklenmesini bekledim. İnternetim yavaştır herhalde içerik o sebeple gelmedi henüz diye çok da kafa yormadım. En az 3 dakika kadar bekledikten sonra jeton düştü, meğer sayfanın tasarımı buymuş.

dfp empty state

Öncelikle “Empty State” nedir?

Empty state, yani güzel Türkçemizle “boş durum” bir arayüzde (mobil uygulama, web sayfası veya farklı bir ortam olabilir) içerik olmadığı hallerde görünecek uyarılar diye genelleyebiliriz kısaca.

[UI/UX] Tasarımcılar neden Empty State’i önemsemelidir?

Çünkü kullanıcıyı afallatmak, neye uğradığını şaşırtmak, kafasını karıştırmak istemeyeceğimiz sonuçlar doğurabilir. Ürünümüze ve bize küsebilirler. 2-3 dakika beklemek yerine orada boş ekranı gördüğümde hemen orta yerde küçük bir simge veya metin ile beklemem gereken bir şey olmadığı bana anlatılmış olsaydı -bu örnekte- DoubleClick for Publishers ürünü bir kullanıcı olarak benim gözümde daha “iyi bir ürün” imajı yaratacaktı ya da en kötü ihtimalle olumsuz bir izlenim bırakmamış olacaktı.

Sürüyle yaratıcı Empty State örneği: Dribbble

empty state örnekleri

5.2.16 tarihinde blog.numancebi.com adresinde yayımlanmış olan "Empty State’in Hayatımızdaki Yeri ve Önemi" başlıklı bu yazı izinsiz kopyalanamaz, kaynak belirtilmeksizin alıntılanamaz. Gerektiği durumda lütfen e-posta ile izin isteyiniz. Hassasiyetiniz icin teşekkür ederim. Web ve uygulama arayüz tasarımı, UX danışmanlığı veya başka bir tasarımsal ihtiyacınız varsa kişisel siteme göz atın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.