Cumhuriyet Bayramı ve Google’ın Doodle’ı

29 Ekim 2008
İnternet, Tasarım

Google, “Google bize logo yapsana!” girişiminden bu yana tüm dünyada olduğu gibi Türkiye için anlam ve önem taşıyan günlerde de Doodle logosu kullanıyor. Doodle’ı ülkemizde ilk olarak geçtiğimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda görmüştük.

google-tarafindan-tt2-cumhuriyet-bayrami-29-ekim-tt2-neden-doodle-oldu-

Doodle, Google’ın anasayfasında kullandığı logoyu özel günler için şekillendirmesine verilen isimdir. İlk olarak 1999 yılında kullanıldı. O zamanlar Google’ın kurucularının özel durumlarda duyuru niteliğinde kullandığı bu özellik, daha sonra şekillendi ve artık ulusal ve evrensel önem taşıyan günlerde Google, ilgili ülke anasayfasında (com.tr, com.br vs.), ya da google.com anasayfasında ziyaretçilerine sunmaya başladı.

Bugün de Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla google.com.tr anasayfasında Türk bayraklı Doodle logosu var.

Geçmişten günümüze Google’ın kullandığı tüm Doodle logolarına bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

Bu vesileyle biz de Cumhuriyet Bayramınızı kutlamış olalım. Nice 29 Ekimlere…

29.10.08 tarihinde blog.numancebi.com adresinde yayımlanmış olan "Cumhuriyet Bayramı ve Google’ın Doodle’ı" başlıklı bu yazı izinsiz kopyalanamaz, kaynak belirtilmeksizin alıntılanamaz. Gerektiği durumda lütfen e-posta ile izin isteyiniz. Hassasiyetiniz icin teşekkür ederim. Web ve uygulama arayüz tasarımı, UX danışmanlığı veya başka bir tasarımsal ihtiyacınız varsa kişisel siteme göz atın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.