Ölmeden önce “izlenmemesi” gereken 100 film

15 Kasım 2012
Film

IMDb Top 250‘deki Daha Önce Görmediğiniz Filmler (üyelik gerektirir) başlıklı listeyi görüp, çok eksiğim olduğunu farkedince başladı her şey. Tamamı izlemediğim filmler değildi elbette. Bazısı izleyip henüz puan vermediğim, bazısı IMDb‘yi (İnternet Film Veritabanı) düzenli kullanmaya başlamadan önce izlediğim filmlerdi.

Çalışmaları hızlandırdım. Çoğu sinemaseverin olduğu gibi benim de takıntılarımdan biri oldu bu listede izlenmedik film bırakmamak. Bir süredir, planım olmayan her akşam, listeden en az 1 film eksiltiyorum. Bu sayede zamanında izleyip çok üzerinde durmadığım, değeri sonradan anlaşılan kült filmleri de tekrar izleme fırsatım oluyor.

Son izlediğim, listeye ortalardan giriş yapan Skyfall‘u (8/10) da düşersek an itibariyle izlemediğim film sayısı 152′ye kadar inmiş bulunuyor. Çoğu 80′ler ve öncesine ait.

Böyle bir yazı yazıyor olma sebebime gelelim…

İzlediğiniz filmleri puanlayın! Puanlayın ki sonra kafanız karışmasın, gereksiz yere vakit kaybetmeyin. Bazı filmleri yalnızca yanlışlıkla tekrar izlememek için puanlıyorum. Çünkü zamanım değerli. Yıllar önce izlediysem hatırlayamayabiliyorum, özellikle film kötüyse ertesi gün belleğimden silinmiş oluyor genellikle. Bu nedenle IMDb’yi hayat kurtarıcı olarak görüyorum. Sosyal ağları saymazsak en çok vakit geçirdiğim site diyebilirim.Abartı sanmayın, Google’dan çok IMDb’de arama yapıyor olabilirim.

Başlık bahane, film izlemek şahane olsa da yine hevesinizi kursağınızda bırakmış olmayayım. Onbinlerce sinemaseverin oyuyla belirlenen “En Kötü 100 Film” listesine mutlaka gözatın ve bu filmleri ölmeden önce izlemeyin. Eminim sizin zamanınız da değerlidir. :)

Konumuz filmlerken, şu sıralar severek kullandığım bir diğer servisten bahsetmeden edemeyeceğim. GetGlue, çoğunlukla izlediğiniz tv-şovları, filmler ve hatta oynadığınız oyuna kadar check-in yapıp bu bilgiyi diğer sosyal ağlardaki çevrenizle de paylaşabilmenize olanak sağlayan bir hizmet. Foursquare’de bulunduğunuz yeri bildirmeye sıcak bakıyorsanız bu da hoşunuza gidebilir.

Bu arada IMDb Top 250′de ne durumda olduğunuzu merak ediyorum, aşağıdaki formu kullanarak bu bilgiyi benimle ve diğer okuyucularla paylaşabilirsiniz.

Eğer listenin izlediğiniz kadarı ile övünmek istiyorsanız (forumlarda imzanıza eklemek, blogunuzun bir köşesine yerleştirmek gibi) -ki en doğal hakkınız, IMDb dışında 250films.netde ilginizi çekebilir.

Sizi, Skyfall’un girişinde de çalan, Adele’in büyülü sesinden aynı isimli şarkısı ile başbaşa bırakıyorum.

Güncelleme: GetGlue artık son güncelleme ile birlikte oyunlar için check-in özelliğini kaldırmış. Düzeltme için Mümin Erakbaş‘a teşekkürler.

15.11.12 tarihinde blog.numancebi.com adresinde yayımlanmış olan "Ölmeden önce “izlenmemesi” gereken 100 film" başlıklı bu yazı izinsiz kopyalanamaz, kaynak belirtilmeksizin alıntılanamaz. Gerektiği durumda lütfen e-posta ile izin isteyiniz. Hassasiyetiniz icin teşekkür ederim. Web ve uygulama arayüz tasarımı, UX danışmanlığı veya başka bir tasarımsal ihtiyacınız varsa kişisel siteme göz atın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.


Blog Hakkında:

Bu bloga, sosyal ağlarda kaybolmasını istemediğim yazılarımı ve paylaşımlarımı ekliyorum. Ben ve işlerim hakkında bilgi edinmek için kişisel siteme ve portfolyoma göz atın.
İş Bağlantıları: Kişisel Site (Hakkımda) Portfolyo (Çalışmalarım) Tasarım Talep Formu Sosyal Medya Hesaplarım: LinkedIn Profilim X (Twitter) Hesabım Blog Yansımaları: Medium (Tasarım Ağırlıklı) Medium (in English) RSS Beslemesi Kısayollar: Tasarım Hk. Sıkça Sorulanlar Film ve Dizi Tavsiyelerim İlk Blog Gönderim Blogda arama:
2007-2024 © blog.numancebi.com