AnlatıYorum #1: Öğrendiklerim, Göstermek İstediklerim ve Hayat Kolaylaştıran “Şeyler”

Çok karmaşık bir yazı olacak ama birbiriyle alakasız bir sürü konuda çok fazla şey öğreneceksiniz. Seri bu, daha yeni başladık, dur hele, bir soluklan.

Damacana suların en fazla 19 litre olmasının sebebi iş güvenliği ve işçi sağlığı standartlarına göre bir işçinin yardımcıya ihtiyaç duymadan taşıyabileceği maksimum ağırlığın bu kadar olmasıymış diye bir iddia var. Araştırmadım pek, öyle mi değil mi net bilmiyorum ama 5 galona denk geldiğinden de olabilir.

Zenmate İngilizce dışında 3 dilde destek veriyormuş, bunlardan biri tabi ki TürkçeSansür ülkemizde artık bir gelenek haline geldiği için ben şaşırmadım, yine de bir şekilde küresel ölçekte kendimizden bahsettiriyor ve kötü de olsa şanımızı yürütüyoruz, buruk bir gurur duyuyorum.

Pushbullet adlı uygulamayı keşfettim, neden bu kadar geç kaldığımı bilmiyorum. Yaptığı şey tüm mobil cihazlarım ile bilgisayarlarım arasında bağlantı, görüntü, dosya paylaşımı sağlayabiliyor, arkadaşlarımı da davet ederek onlarla da veri alışverişi yapabiliyorum. Örneğin iş yerimde bir video gördüğümde o esnada izleme şansım yoksa akşam evde izlemek üzere tarayıcıdaki Pushbullet düğmesine basıp kendime gönderiyorum, istersem tüm cihazlarıma aktarıyor, istersem sadece evdeki bilgisayarım ile sınırlandırabiliyorum bu işlemi. Daha da güzeli metroda internet bağlantım yokken aklıma bir şey geldiğinde Pushbullet’a not alıyorum, eve gittiğimde tarayıcıma düşüyor. Arayanı, SMS atanı falan telefon ekranına bakmadan görmeniz de cabası.

Pushbullet tüm cihazlar

Zurna Dürüm‘ü duymuş muydunuz? Kadıköy’de kendisi. Zomato’da yazdığım ilgili yorum: “70 cm. dürümünün ilginçliği sebebiyle gittim, geçen sene duymuş ve merak etmiştim, nihayet uğrayabildim. Tavuk eti diye verilen artık ne etidir bilemem, martı mıdır, kuş mudur, yoksa hiçbiri değil midir ama ölmedim en nihayetinde. Kırmızı et dürümüne zaten güvenip de yiyemedim, kimse darılmasın (eğer okuyorlarsa burayı), arkadaşlarım yedi ve çok iyi hissetmediler (vicdanen, acaba ne yedik diye). Bu şüphelere düşüren de tamamen fiyatı, tavuk 6, -sözüm ona- kırmızı et dürüm 10 TL. Tekrar edeyim 70 cm. Et. :) Neyse bir daha büyük ihtimalle gitmem ama en az bir kez deneyin, fenalık geçirmezseniz (şaka tabi) güzel bir anı olur sizin için.”

kadıköy zurna dürüm 70 santimlik döner

Günde kaç kez cep telefonunuzu kontrol ediyorsunuz? Ben günde ortalama 50 kez telefonu elime alıp bildirimlere veya uzun zamandır oynadığım Boom Beach‘e bakıyormuşum. Bunu ölçen uygulamanın adı Checky.

Passport Index diye bir siteye denk geldim, site hangi ülke vatandaşlarının vizesiz olarak kaç ülkeye girdiğini gösteriyor. Bu konu ilginizi çektiyse ilgili yazıma gözatın. Bu arada yıllardır hep şikayet ettiğimiz pasaport harç bedellerinin 18 yaşından büyükler için yarı yarıya, küçükler için dörtte bir oranına düşürülmesi gündemde (ilk kez). Gelişmeleri haber sitelerinden takip edebilirsiniz ilerleyen günlerde.

Howdesign’daki bir paylaşımda 16 logonun animasyonlu GIF halini listelemişler. İlginç bir çalışma olmuş, görün derim.

animasyonlu miami heat logosu

Hackerlar bir Jeep’e uzaktan bağlanarak kontrolü ele geçirmişler. İnternete bağlı araçlar riskli mi yoksa? Sonumuz hayrolsun.

Dünya’nın kayıp kuzeninin bulunması neticesinde kafamda deli sorular belirdi. Uzay araçlarının hareket tekniği hakkında çeşitli formüller var ancak geçen Plüton‘un 12 bin küsür km. yakınından geçen uzay aracı nasıl ilerledi 9 yıl boyunca ve Nasa’nın keşfettiği, Dünya 2.0 diye lakabımızı da şimdiden taktığımız Kepler-452b gezegenini tespit eden alet 1400 ışık yılı uzaklıktaki gezegeni görecek kadar nasıl ilerleyebildi mesela, aklım almıyor? Sıyırmadan önce NASA’ya başvurmam lazım.

Amerika lanet Güneş sistemindeki tüm gezegenleri ziyaret eden tek devlet serzenişiyle alaylı bir üslupla 9Gag’de paylaşılan aşağıdaki görüntüye uzun süre güldüm, size de göstermem lazım.

LunchBox’ın Combo Fajita’sını mutlaka deneyin, ikinci defa yedim ve yerimde duramıyorum, çok lezzETli ve doyurucu.

Feedly, 9GAG, Tumblr gibi siteler J ile sonraki içeriğe geçiyor diye iyice alıştım, blog ve haber sitelerinde de J’ye basıyorum artık. Tabi ki sonuç hüsran. Blogumun içeriği çok sık güncelleniyor olsa eklerdim buraya mutlaka. Standartlaştırsak mı bunu ittire ittire acaba UX’ci arkadaşlar?

İstanbul 14 milyon görünen resmi nüfusuyla dünyanın 5. Avrupa’nın ise en kalabalık şehri. Gerçek rakam 25 milyon deniyor, öyleyse dünyada birinci oluyor. İlk sıradaki Şangay 24 milyon nüfusa sahip. Kilometre’ye 3800 kişi düşüyor. İstanbul’da -resmi rakama göre- KM başı 6400 kişi var. Yersen. Bu rakamları Vikipedi’de görmüştüm, 2012 verileriydi yanlış hatırlamıyorsam.

Tomorrowland 2015‘in ana sahnesinin heybeti beni benden aldı görünce.

Tomorrowland-2015-Wallpaper

Religulous adlı Bill Maher’li belgeseli izledim, adından da anlaşılabileceği üzere (İlahi Komedi) çok “taraflı” bir belgesel ama neye inandığınız veya inanmadığınız farketmez, belgeseller mutlaka bir şeyler katar, izleyin. Ardından The God Who Wasn’t There‘i de izlemek isteyebilirsiniz.

Malum çizgifilmde Roadrunner, çakalı maymuna çeviriyordu. Ortaya çıktı ki aslında çakallar bu kuşlardan 2 kat daha hızlı koşuyorlarmışÇocukluk mahvedici bu bilgi ile şimdilik bitirelim.

Devamı gelecek. Yani umarım… Gelsin mi?

29.7.15 tarihinde blog.numancebi.com adresinde yayımlanmış olan "AnlatıYorum #1: Öğrendiklerim, Göstermek İstediklerim ve Hayat Kolaylaştıran “Şeyler”" başlıklı bu yazı izinsiz kopyalanamaz, kaynak belirtilmeksizin alıntılanamaz. Gerektiği durumda lütfen e-posta ile izin isteyiniz. Hassasiyetiniz icin teşekkür ederim. Web ve uygulama arayüz tasarımı, UX danışmanlığı veya başka bir tasarımsal ihtiyacınız varsa kişisel siteme göz atın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.


Blog Hakkında:

Bu bloga, sosyal ağlarda kaybolmasını istemediğim yazılarımı ve paylaşımlarımı ekliyorum. Ben ve işlerim hakkında bilgi edinmek için kişisel siteme ve portfolyoma göz atın.
İş Bağlantıları: Kişisel Site (Hakkımda) Portfolyo (Çalışmalarım) Tasarım Talep Formu Sosyal Medya Hesaplarım: LinkedIn Profilim X (Twitter) Hesabım Blog Yansımaları: Medium (Tasarım Ağırlıklı) Medium (in English) RSS Beslemesi Kısayollar: Tasarım Hk. Sıkça Sorulanlar Film ve Dizi Tavsiyelerim İlk Blog Gönderim Blogda arama:
2007-2024 © blog.numancebi.com