Zomato Türkiye ile Armada Teras’ta İstanbul Manzarası Eşliğinde İstanbul Mutfağı Tadımı

6 Ağustos 2015
Yeme İçme

Zomato Türkiye ekibinden Ece, Pınar ve Fazilet ile Armada Teras‘ta keyifli bir akşam yemeği ile Ağustos’a merhaba dedik. Önceki yazımda yemek yemeyi seven herkes Zomato 7. yaş günündeydi demiştim, şimdi ise yemese ölecek hastalığına yakalananları bir araya toplamış sevgili Zomanlar. Her biri alanında başarılı, yeme-içme coşkusunu gizlemeyip herkesle paylaşan çok değerli insanlarla bir aradaydım.

Zomato Türkiye ekibi ile Armada Teras'ta akşam yemeği.

Zomato Türkiye ekibi, Armada Teras yetkilileri ve davetliler.

Restorandan bahsetmeden önce, beklentilerimin çok üstünde, heybetli bir otel ile karşılaştığımı belirteyim. Büyük Budapeşte Oteli filmini anımsattı bana. Terasa ilerlerken uzunca ve şahane dekorasyona sahip şiir gibi bir holden geçip asansöre ulaşılıyor. Tabi ben birazdan olacakların bilinciyle ve bazı malum sebeplerden  ötürü asansör yerine merdiven ile çıkmayı tercih ettim ama o ayrı bir yazının konusu.

HAVUZLU KAHVE & ŞARK KÖŞESI

Havuzlu kahve ve şark köşesi (soldaki giriş, bahsettiğim uzun holün başlangıcı).

Gözlerinizi ovuşturun. Manzaraya hazır mısınız? Terasa çıkınca zaten güzelim İstanbul’un üzerinde olduğunuzu hissedebiliyorsunuz.

Teras manzarası.

Bir yanda boğaz, bir yanda Sultanahmet Camii’nin heybeti ile Armada Teras manzarası.

Restoran, konumu , deneyimli ve güler yüzlü personeli ile İstanbulseverlere unutulmaz deneyimler yaşatıyor. Bir tarafta Marmara Denizi ve Adalar, diğer tarafta Sultanahmet Camii ve Ayasofya manzarası ile çevrili terasta, tarihi silüet gecelere renk katıyor. Gerek ortamın vermiş olduğu huzurun tetiklediği keyifli sohbetten, gerek manzaradan, gerekse yemeklerden eşsiz bir lezzet aldığımı söylemeliyim.

Şef'in Soğuk Çilingir Tepsisi

Şef’in Soğuk Çilingir Tepsisi

Sekiz mezeden oluşan çilingir tepsisi ile başladığımız ziyafet, Hünkar Sahanı ile taçlandırılıyor. Kuzu pirzolasından, hünkar beğendisine, dana lokumundan, ızgara sebzesine kadar geniş bir yelpazede hem gözümüzü hem midemizi doyurma gayesiyle düşünülmüş belli ki.

Hünkâr Sahanı

Hünkâr Sahanı

Gecenin ilerleyen saatlerinde, sohbet de koyulaşmışken, karışık Türk tatlılarından oluşan tabak muhabbeti daha da tatlılaştırıyor ve alınan keyfi katlamaya yetiyor.

Karışık Türk Tatlıları tabağı.

Karışık Türk Tatlıları Tabağı

Meraklısı için İstanbul Mutfağı Degüstasyon Menüsü içeriği tam olarak şöyle: Şefin Soğuk Çilingir Tepsisi: Sekiz çeşit mevsim mezesi; Hünkar Sahanı: Kuzu Pirzola, Şişte Köfte, Hünkar Beğendi, Dana Lokum, Piliç Külbastı, Izgara Sebze, Beğendi ve Pilav; Karışık Salata, Tatlı Tabağı, Kahve ve likör.

Meyve Tabağı

Meyve Tabağı

Etkinlikte çektiğim detaylı fotoğraflar ve ziyaretçimiz martıyı görmek için Zomato profilimdeki ilgili albüme gözatabilirsiniz.

Masadaki değerli dostların da Zomato sayfalarını ve bloglarını takip etmeyi unutmayın: Ece Sacar (Blog), Fazilet BaşoğluTuna YılmazGezenti Anne (Blog), DamaktandimagaYalçın Ergun (Blog), Pınar ÜnsalCanan Demiray (Blog), Fatih Adanur (Blog) (Unuttuklarım varsa affola.)

İstanbul Mutfağı Tadım Menüsü’nü denemek üzere ilk gidişimdi ancak son olmayacağı kesin. 

Zomato’ya beni bu restoran ile tanıştırdığı için, Armada’ya ise sıcak karşılama ve hizmet kalitesi için teşekkürler. Yazıda kullanmak üzere fotoğraf konusunda desteğini aldığımız Fatih Bey’e de ayrıca hürmetler.

6.8.15 tarihinde blog.numancebi.com adresinde yayımlanmış olan "Zomato Türkiye ile Armada Teras’ta İstanbul Manzarası Eşliğinde İstanbul Mutfağı Tadımı" başlıklı bu yazı izinsiz kopyalanamaz, kaynak belirtilmeksizin alıntılanamaz. Gerektiği durumda lütfen e-posta ile izin isteyiniz. Hassasiyetiniz icin teşekkür ederim. Web ve uygulama arayüz tasarımı, UX danışmanlığı veya başka bir tasarımsal ihtiyacınız varsa kişisel siteme göz atın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.